Husaby hästklinik

Så! Då var förhoppningsvis det värsta över. Grace fick idag genomgå en noggrann hältutredning, och svaret blev precis som jag misstänkt, lite problematik i bakknäna. I övrigt var hon helt ren. Vi behandlade knälederna samt gav en kortisonspruta för att släcka inflammationen och nu återstår några dagar av metacam samt 4 veckors skritt för hand innan vi åker på återbesök. När vi var på plats passade vi på att röntga knäna för att utesluta att något tokigt fanns där som utlöst detta, men icke! Rena plåtar tack och lov. 
 
Grace har naturligt bra påskjut, och som många av er säkert vet så har ju cobar mycket benaction när de rör sig, så det handlar helt enkelt om en överansträngning trots min försiktiga ridning. Vanligt bland unghästar som börjar tränas och börjar "ta i" med bakkärran, så detta ska troligtvis inte vara något som hänger med oss i framtiden utan smart träning och långsam uppbyggning så ska hon nog bli en superhäst till slut. :)
 
I övrigt tycker jag hon skött sig så bra, hennes andra åktur i livet och hon stod på transporten som ett ljus på väg dit, och gick rakt på när vi skulle hem. Till en början var hon superstressad på plats stackarn, men det avtog och i slutet betedde hon sig som en riktigt världsvan liten dam. Älskade tjejen.
 
På plats hemma fick hon gå raka vägen in i boxen och äta mat, beordrad boxvila idag men imorgon får hon gå ut igen. Så skönt att det "bara" var inflammation och att vi inte hittade otrevliga fynd på röntgen, detta fixar vi ju lätt som en plätt! Dock är jag lite bitter över timingen, missar ju den bästa ridtiden på hela året. Men vi får ut och promenera massor ihop istället.
 
Valde att låta henne åka utan skydd då hon inte är van vid det, kändes bäst så, så att hon inte skulle börja fippla med benen pga skydden. Nättäcke på.
 
Framme och spanar in omgivningen. Vid i och urlastning har jag repgrimma, även till en början på plats idag när hon var stressad och fokuserad på allt annat än mig hehe. (null)
Efter böjprov och longering fick hon varva ner (och nyktra till) i en box ca 40 minuter innan det var dags för behandling och röntgen. Det var toppen! Efter det var hon mycket tryggare i situationen. Hon fick lov att sederas redan vid böjprovet faktiskt då hon blev stressad av alla intryck och hade lite svårt för att stå stilla. Inte lätt att vara bebis och på äventyr för första gången. ♥
(null)
(null)
 
 
 
 

Kommentera här: