Hästfronten.

Med en ny "liten" kille hemma så står hästfronten relativt stilla denna veckan. Idag var mamma snäll och skötte stallet åt mig, och imorgon blir båda två ridna och omskötta utav sina andrapiloter. Onsdag åker jag ut och rider och grejar en snabbis på kvällen. Sedan har jag bara en häst på torsdag då E kommer till Lucky, och på fredag kommer M till Calle. Så det blir inte supermånga timmar för mig där denna veckan, men hästarna blir såklart omkötta och motionerade ändå.

Tack och lov är vi mitt i ett självgående projekt i skolan nu, så jag kan jobba hemifrån i princip hela veckan. På fredag måste jag dock ta mig dit i några timmar, men då är min fina sambo hemma med Ramses istället. 

Lite halvknäppa veckor på ingång med andra ord, där jag får knåpa ihop mina dygn så gott det går utan att hundar eller hästar ska bli ledsna. När Ramses landat ordentligt och känner sig trygg är tanken att han ska få åka med mig när jag ska till stallet i framtiden så han får några timmar dagligen ute på landet, med öppna ytor och hundkompisar. En dag i taget.

Bild: Jag, Bella och Spike ute på åkern och busar för något år sedan.

 
 

Välkommen hem

Säger vi till Ramses..
Förlåt för att jag inte kilade in här igår, var så sjukt utmattad, både fysiskt och mentalt.
Ramses kom igår med en transport ifrån Irland, tillsammans med 30 andra lyckliga hundar som fått en andra chans i livet. Vi adopterade honom genom hundar utan hem. Denna fina killen har inte haft en lätt start i livet, han hittades övergiven ute på gatan och blev satt på ett dog pound i Irland där han sedan räddades i sista stund. Därefter fick han bo i ett jourhem i väntan på sitt riktiga hem, och ja, ni har väl redan gissat vilket hans hem slutligen blev. Igår var en jobbig dag, har aldrig tidigare mött en hund som vart så rädd och stressad och helt känslodöd. Men efter många timmars sömn och försiktigt interagerade verkar han må bättre idag även om han fortfarande är väldigt utmattad ifrån den långa resan. En blyg, men så otroligt vänlig kille på 1-2 år som jag hoppas på att kunna ge ett bättre och kärleksfullt liv.

Hoppas ni inte har något emot att följa min resa med ytterligare en fyrbent kille.

Snabbinlägg

Idag har Kickapoo åkt vidare, vilket känns jättebra efter att ha träffat tjejen som ska ta över, verkar så rar och duktig! 

Imorgon åker jag ut och tar hand om hästarna tidigt för att sedan välkomna en ny kille till familjen. Presenterar honom imorgon.

Tills dess, två bilder på min finaste Älsklingsbebis, Spike <3