Träningen

Vi fick till en rätt bra träning igår faktiskt! 

Calle skötte sig så bra men jag är däremot inte så nöjd med min egna ridning. Det var först i slutet av träningen jag kom igång och gjorde det jag skulle och vid det laget var Calle trött. 

Träningen i sig var hur som helst väldigt nyttig med långa banor, många språng och knepiga svängar, banorna var verkligen gjorda för ordentligt mjölksyra. Jag som gärna stöttar upp och hjälper lite för mycket på yttertygeln fick träna på att ge efter lite och låta Calle balansera upp sig själv och "lösa sina egna problem" hehe. Blev inte så mycket filmat så slänger bara upp två rundor från slutet av passet. Här började jag komma till ridning men Calle började bli supertrött, men kanske kul för er att se ändå? När han börjar få mjölksyra så tappar vi bytena totalt, men här gäller det för mig att ignorera det och hålla igång galoppen ändå. Och om ni undrar vad han har runt bakbenet så är det massor med bomull.. Skrutten hade lyckats trampa sig i transporten, som tur var fanns det snälla människor på plats som vi kunde låna bommulspaddar och gasbindor av så han slapp få sand i såret åtminstone.


Glöm inte kolla i HD!
 

Mysdag

Hallå! Blev i vanlig ordning sent igår efter träningen. Är inte hemma fören 22.30 när jag tränat och då är det dusch, middag (haha..) och sängen som gäller. Ska dock försöka knåpa ihop en film samt sammanfattning från träningen senare idag.


Nu har Calle haft några tuffa dagar så idag blev en sådan där mellandag innan han får vila imorgon.

Longerade några minuter i alla gångarter för att han skulle bli varm i kroppen. Tog varken på träns eller inspänningar idag då han oftast väljer själv att balansera upp sig och stretcha ut ordentligt. Därefter tog vi en liten promenad innan vi gick in i stallet igen. Väl där blev det stretching, linimentmassage och morötter. Han var bra trött idag så passar utmärkt med en vilodag för skrutten imorgon.

Vilken helg!

Alltså vilka dagar den här helgen bjudit på! Riktigt vårväder ute och solen har strålat i flera dagar nu med många plusgrader. Mina hästar fick faktiskt av sig täckena igår förmiddag och kommer inte få på sig dom fören tisdag kväll igen om prognosen håller i sig, SÅ härligt!! 

Calle dressyrade i paddocken igår med inslag av travbommar. Han jobbade på riktigt bra med god energi och trevlig inställning till allt jag bad om, avslutade med en skrittpromenad ut i skogen på en halvtimma. Idag har vi vart på världens härligaste uteritt på strax över en timma. Vi fick galopperat av oss ordentligt ute i skogen och fick upp flåset bra och Calleman var helnöjd. 

När vädret var så fint så tänkte jag passa på att ta Lucky på sin första promenad ut i skogen också, innan har vi bara gått i paddocken och på åkrarna här hemma, men grusvägarna var nog för hårda för honom, för han fick ont efter bara några meter. Lilla vännen.. Vi fick gena ner på åkrarna och vända hemåt med en gång och mysa en stund i solen hemma istället. Känns inte bra att han fortfarande får så ont av hårt underlag, är ändå 2 månader efter anfallet. Nåja, vi får ta det lugnt ett tag till och se hur det utvecklas!