Läget.

Här har det stått lite tomt, har egentligen lite för mycket att göra på lite för lite tid just nu. Men om drygt 3 veckor så kommer vardagen lugna ner sig avsevärt igen, ska bli skönt! 

Lucky har vilat helt och hållet nu ett par veckor. Han har vart ganska medtagen av pälssättningen, han fäller verkligen helt sjukt mycket, så det är klart att det blir jobbigt. Grace vilar också fortfarande. Utslagen har lugnat sig men är inte helt borta heller. Dessutom blev hon behandlad utav Mikael igår, inga stora grejer och hon fick beröm för både typ, muskler och elasticitet, han tyckte hon kroppsmässigt hade riktigt goda förutsättningar så det var väldigt roligt!
Muskulärt var det inga konstigheter, mer än några sekundära saker efter sårskadan, då hon överbelastat andra sidan lite väl. Sedan var hon aningen öm i ligamenten, men ytterst lite och jämnt på båda sidor så det beror nog endast på att hon växt lite det senaste, helt normalt med andra ord. Däremot var hon fortfarande ganska öm både muskulärt och i knät där såret är så han avrådde mig för att börja belasta henne riktigt än. Så hon får helt enkelt vila ett par dagar till så börjar jag ev skritta henne framåt helgen. Då har hon vilat i 3,5 vecka, och får ju ytterligare två veckors vila i nov/dec när jag är utomlands så då kan jag med gott samvete träna på lite aktivare där emellan.

Idag ska båda verkas och sedan får jag ligga lågt ett tag tror jag bestämt, veterinär, kiropraktor, hovslagare, täckesköp och medicinering under samma månad kändes lite i plånkan hehe. Tur dom är söta.
 
 

Friday

Jobbig vecka för lilla grace. Såret har läkt fint men långsamt, men mitt i allt får hon lite mugg. Kände dock att det var under kontroll redan efter en dag med lactasyd-tvål och honung, (ja det funkar!!) och när allt väl börjar bli bra, så får stackarn nässelutslag över heeela magen. :( först trodde jag det kanske kunde ha med penicillinet att göra, men efter att ha pratat med veterinär igår som sa att det var högst osannolikt med sådan fördröjning. Så gissningsvis har hon kommit i kontakt eller fått i sig något hon inte tål eller överreagerar mot nu med nedsatt immunförsvar. Hon var iallafall bättre idag redan så nu håller vi tummarna för bättre flyt, tycker så synd om skruttan som fick allt på samma gång här.


Tack och lov har inte allmäntillståndet vart påverkat under något av det här, hon är feberfri och sitt vanliga pigga, vakna och hungriga jag. Så om bara bulorna under magen försvinner snart kan jag nog börja rida lite smått igen efter 2,5 veckas ofrivillig vila.

ridsugen

Lilltjejen har ju så klart fått vila sedan hon fick sitt sår. Det har läkt jättefint och hon fick sista kuren penicillin här om dagen så snart är det nog dags att sitta upp lite på henne igen. Skadar ju så klart aldrig med vila på en sådan ung häst så dessa två veckor gjorde nog bara gott för huvudet.

Även Lucky har vart lite halvt ofräsch.. Inte på något tydligt sätt men har vart överlag lite..matt? Tror och hoppas att det beror på att han fäller något helt sjukt mycket just nu och att det är därför han är lite ur balans.