Longering

I mellan varven gillar jag att longera utan inspänningar. På så sätt får hästarna lära sig att balansera sig själva samtidigt som svagheterna blir väldigt tydliga.

Calle var avslappnad och fin idag och stretchar gärna överlinjen av sig själv i både trav och galopp. Fick tyvärr bara bilder i ena varvet för sedan dog telefonen. Höger är hans svåra varv och har alltid varit, ser ni vad tydligt bristerna kommer fram? Trots avslappnad så vinklar han huvudet aningen utåt i detta varvet - sånt som är svårt att upptäcka när man stöttar upp med tyglar eller inspänningar. Bra att ha i åtanke och försöka jobba bort. 

Lucky fick göra liknande arbete fast med mycket mer fokus på att lyssna och hela tiden ha koll på mig. Så han gjorde jag mest halt-skritt-trav övergångar med.

Båda mina är väldigt känsliga och lyhörda och fungerar bra att longera i bara grimma, men självklart kan man arbeta precis likadant med bett.

Lösgjord men märkbart utåtställd i svaga varvet;


aprilväder

Endast April kan bjuda på de fyra årstiderna under en och samma dag, och så har det verkligen vart de senaste dagarna. Här om dagen satt jag ute och solade i T-shirt, medan hästarna gick ute i hagen utan täcken. Igårkväll åkte halsduk och ländtäcke på för ett pass i snöstorm. Vad händer liksom?

Trots det väldigt osköna vädret gick Calle väldigt bra igår. Han är så oerhört lättlärd. Vi fortsatte med det vi gjorde på träningen i Tisdags, och trots att han där emellan bara ridits ut och chillat visste han direkt vad det handlade om och gjorde klockrena tempoväxlingar i galopp. Eller tempoväxlingar är fel att kalla det, snarare växla steglängd men bibehålla tempot. Ska bli så spännande att se vad denna träningen kommer göra för oss, galoppen har utvecklats oerhört mycket sedan i höstas och nu lyfter vi kvalitén och registret ytterligare några nivåer. På söndag ska jag verkligen försöka hålla fokus och rida inne på banan som jag gör hemma. Jag blir ofta lite låst inne på banan och är mycket sämre på att påverka än vad jag är hemma eller på träning. Känns så tråkigt att jag lämnar saker åt slumpen när det väl gäller istället för rida ordentligt, men det kommer nog när rutinen kommer tillbaka!

 
 
 

Snygg-calle

Har ju glömt av att visa dessa bilder!! 
Även om känslan inte var så bra denna starten så är han drömsnygg min lilla häst, tycker jag åtminstone. ;)
Hoppas på bättre flyt och förutsättningar nu till helgen, jag är supertaggad på revansh och har en lite bättre uppfattning om hur jag ska rida honom på banan efter tisdagens hjälp utav Sofia.