Tandbyte och semester

Lilltjejen har börjat sätta nya tänder så det blir inga bett i munnen för hennes del på en stund. Min plan från början var ju att sitta in henne under juli månad och sedan låta henne vila augusti ut, så det blir väl lägligt att tidigarelägga det en vecka. Så nu får hon sommarlov fram till i slutet av Augusti där hon endast får skrota i hagen och någon dag i veckan hänga med på promenad i skogen. Istället ska jag se hur Lucky reagerar på att joggas igång lite lätt, tror han kommer må bra av att få röra på sig även om han självklart ska få fortsätta hans lyckliga pensionärsliv. Tänker mig att han framöver kommer aktiveras under ryttare kanske 2 dagar i veckan och då endast lugna skogsturer och joggpass i skritt och trav, såklart under förutsättningarna att han känns okej med det både mentalt och fysiskt. Framförallt hade det gynnat mig med ett par joggpass just nu då jag inte ridit ordentligt sedan slutet på maj typ, galet ändå. Detta är förmodligen mitt längsta riduppehåll på typ 15 år. 


 

Ett par dagar senare

Hej!! 

Det var inte alls meningen att det skulle stå tomt så här länge, men jag har stressat mellan jobb, stall och vänner sedan sist och inte riktigt haft tid att sitta vid datorn. 

I torsdags så vågade jag ta mig en tur utan ledare på Grace. Bromsen funkar toppen, styrningen helt okej men start var inte helt lätt att förstå. vi vinglade runt något varv, och ibland tog det stopp så då fick mamma komma och skritta igång oss igen haha. Vanligtvis kräver jag inte saker utav henne två dagar i rad, men då jag skulle jobba hela helgen så tänkte jag följa upp några minuter under fredagen, bara för att se om hon förstod bättre då och sedan smälta det under helgen. Och allt satt! hon stannade, startade och svängde precis som hon skulle och skrittade på med gott mod och bra framåtbjudning och jag fick nästan nypa mig själv i armen. Det hela gick så enkelt att jag vågade be om några travsteg, vilket hon tog direkt, travade ena långsidan och sedan bröt av till skritt när jag bad om det, ALLTSÅ! Älskade lilltjej, tyvärr var inte kameran med då men ska försöka knäppa några bilder till veckan. 

Här kommer några från torsdagen iallafall. Mamma filmade mestadels men jag tänkte vänta några månader med att visa dom tills vi har något roligt att jämföra med. ;)