Monday

Första dagen i högskolan idag. Sjukt mycket info att ta in och jag var minst sagt trött i huvudet när vi var klara, men det känns bra iallafall, tror jag valt helt rätt!

Ute i stallet sedan var jag tyvärr både mentalt trött samt stressad då min kära pojkvän fyller år idag och hade lite minikalas på kvällen så min ridning var inte hundra idag. Kicken som var först ut var fin och glad, men Calle var lite bråkig, förmodligen pågrund utav att han inte ridits, och mitt tålamod räckte inte riktigt till för att lösa det lämpligt idag så efter en stund gick jag ner och jobbade lite i skritt och avbröt sedan. Är ingen ide att bråka när jag dels kände att tiden inte räckte för det samtidigt som jag var lite för trött och stirrig för att vara 100% fokuserad. Imorgon nya tag med mer tid och tålamod. Dem verkade åtminstone väldigt glada över att få jobba lite igen och öronen var minst sagt spetsade när jag styrde mot ridbanan.Back in business

Idag har jag äntligen fått jobba med mina fantastiska killar igen. Inget fysiskt krävande alls, men det var skönt att vara tillbaka i stallmiljö. 

Lucky var först ut idag, som alltid efter att jag vart borta en stund då han påverkas så tydligt av min frånvaro och blir SÅ ledsen och arg på mig om jag då inte sätter honom i första hand när jag är tillbaka,haha! Världens största och finaste personlighet. Hur som helt var han fin att rida idag, lite väl mycket energi vilket inte är konstigt då han bara ridits 2-3 gånger denna veckan men det var inget som störde något större. Däremot var han ganska låst i bogarna så det fick vi jobba på hela passet. En sak jag lekte lite med var att flytta framdelen på honom i galoppen, tänk er som en piruett fast i bara 1 steg. Det var en superövning idag efter lite mjukgörande då han var för koncentrerad för att skjuta ut bogen i det lilla steget vilket resulterade i att han fick jobba med hela framdelen ordentligt. Kan inte säga att jag var supernöjd när jag avslutade, fortfarande lite låst i bogen men bättre åtminstone. På med liniment för att värma musklerna och fortsätta med det arbetet i veckan. Kanske krävs ett eller två pass till för att han ska bli helt mjuk och fräsch i kroppen igen.

Storhästarna
 
longerade jag idag för att checka av energinivån och se hur dem rörde sig efter en veckas vila och dem båda var riktigt fina! Kicken var till en början lite stretig mot inspänningen men trampade på riktigt bra och jag upplevde för första gången att han var i riktig balans och hade superfin takt, kul att se!

Calle gav mig också en positiv överraskning genom att trampa på hur fint och trevligt som helst med mycket energi. Kort och gott var alla fräscha och harmoniska men lite lösgörande arbete i veckan kommer göra susen!

Haha, Calle efter hans senaste lite längre vila - sprängfylld med energi ;)
 
 

kvällstankar

Eftersom Calle och Kicken har vilat i en vecka och inte rört på sig mer än i hagen så kommer hela denna veckan bestå utav lätta lösgörande joggpass där dem ska kännas igenom, mjukas upp och stretchas. Imorgon kommer jag värma upp dem ordentligt i skritt och sedan endast longera dem för att se så dem inte stelnat till någonstans och rör sig bra.
Luckys träning har ju underhållts utav Emma under veckan så på honom kommer fokus ligga på kondispass för att han ska gå ner i vikt. Planen är att jag ska starta en klass på honom den 27e september och då är det inte så lämpligt att han ser ut som en tunna, haha! Jag tror faktiskt vi ska gå ner i klass igen och bara hoppa en LC denna gången då förra starten gick så dåligt. 4 månader har jag kvar att tävla honom och det jag egentligen är ute efter är ju mest att hålla honom i trim och se till att han är boostad och har självförtroendet på topp när Emma tar över tävlandet på honom nästa år.

Dagen innan, den 26e har jag en tävling jag så gärna åkt på men jag vågar inte riktigt lita på att någon utav ungdomarna är i form för det. Får helt enkelt se hur dem båda känns när jag ridit i två veckor nu så kanske en av dem får följa med, annars får jag avvakta. 

Ska bli så kul att se hur dem stora utvecklas i höst, det finns verkligen inget roligare och mer givande än att rida unghästar, speciellt när dem båda sitter på sådan potential!