Häst bortskänkes

Är lite sur ikväll faktiskt. Träningen byttes ut mot en timmas lastträning ute i regnet med bångstyrig häst. Fattar inte vad som hände. Han har de senaste åren traskat rakt på tar sporten och sedan gått av snällt när vi kommit fram. Men nu för två veckor sedan krånglade han en del när vi skulle åka men inte överdrivet, tänkte att det var för att han haft så långt uppehåll. Men idag skulle han bestämt inte alls åka någonstans utan kastade sig ut varje gång han gick in. Gav det inte ens 10 minuter innan jag ringde och avbokade. Vi hade säkert kunnat få in honom i tid, men då med risk för att bli ståendes efter träningen och en ännu värre häst i framtiden. Sånt här får inte stressas utan nu kör vi lastträning i lugn och ro fram till nästa träningstillfälle om 2 veckor. SNARK
Glad häst & spöregn

Om vädret var härligt igår var det det motsatta idag, lagom tills Calles skor var påslagna och jag var uppe i sadeln började det spöregna, blä! Vi fick trots det till ett nyttigt pass. En del bråk i början då vi tog tag i saker som vi båda tycker är jobbigt, men resultatet blev superbra och då bjöd han på fantastisk bärig galopp. Efter avslutat pass ville jag tacka min pålle lite extra för att han står ut med mitt tjafs och gick ut på grusvägen och tänkte galoppera av honom i lättsits med långa tyglar. Det gick bra fram till att jag klappade om honom, då blev han superbusig och körde ett bockrace på 200m, med spetsade öron och huvudet mellan frambenen. Jag klamrade mig fast bäst det gick, men kunde förstås inte hålla mig för skratt så jag vrickade nog till foten lite under alla krumelurer. Sötstruten! Nu laddar vi inför morgondagens träning och hoppas att han går på transporten så snällt som han brukar utan massor med krångel.

 

Sunshine

Vilket väder denna söndag bjöd på, 7 grader och strålande sol! Tyvärr var paddocken en enda stor vattenpöl och var inte alls särskilt inbjudande. Så istället för ett ridpass så gav vi oss ut på en promenad i skogen och klättrade i backar. Lugnt och mysigt och Calle såg nöjd ut över dagens aktivitet. Imorgon ska han få nya dojjor och på tisdag är det dags för träning igen!