Träningsvärk och oro

Gårdagens pass känns i kroppen idag vill jag lova, som en plågsam påminnelse om den senaste tidens sporadiska ridning, haha! Är det inte konstigt det där egentligen? Att man rider dag ut och dag in men så fort man har ett litet, litet uppehåll, eller som i det här fallet endast skrittjobbat en period så får man träningsvärk som satan som fort man rider ett ordentligare pass. Man tycker att ridmusklerna borde vara härdade efter så där 18 år i sadeln. Lyckades dock bita ihop och riva av ett pass på gymmet idag, men det tog emot i början när benen kändes som två ömma och stela glasspinnar. 

På tal om Lucky så har jag oroat mig hela dagen verkligen. Är säkerligen inget allvarligt men ju mer jag tänker på det desto fler skräckscenarion spelas upp i huvudet. Jag har inte vart där själv idag utan Emma har pysslat om honom men fick ett sms om att han verkade ha ont vid insläpp :( Är så typiskt att jag har plugg upp över öronen idag, annars hade jag åkt iväg bara för att ge honom en extra morot, haha. Så ont i hjärtat.

 

Glad häst och skada

Alltså vilket väder idag!! Vaknade dessutom upp till ett mejl som informerade om inställd föreläsning idag, så jag åkte raka vägen ut till stallet. Med strålande sol och flera plusgrader så hade paddocken blivit kanonfin så det åkte fram hinder. Calle tyckte det var superroligt att äntligen få arbeta ordentligt och hoppade faktiskt riktigt trevligt idag trots det långa uppehållet. Jättekul verkligen, hoppas innerligt att det håller i sig detta så jag kan rida på.

En mindre rolig sak var att mamma ringde mig imorses och bad mig kolla lite extra på Lucky idag då hon tyckte han såg knackig ut när hon släppte ut honom. Livrädd över att det var höften då vi inte har råd med fler skador på den, kände och klämde men verkade inte sitta där så jag gick ut och kollade hur han rörde sig i skritt och trav. Precis som mamma beskrev det i skritten, lite stappligt och ojämnt, men vrålhalt i ett bakben i trav :( . Inga sår eller svullnader men lite, lite värme i skenbenet. Har ju vart hårt och knöligt ute i hagarna så är troligtvis en vrickning. Sedan ökade jag säkert på hältan i och med att jag böjde honom bak när jag kollade höften. Hoppas det går över inom ett par dagar.  
 

Skrittjobb

Hallå på er! Min helg har gått i ett och nu är egentligen första gången jag hinner sitta ner i soffan och bara andas (i kombination med att hetsplugga..) Ridningen går sådär helt ärligt, kommer ingen vart med detta underlag. Igår var det hårt, men inte stenhårt, så då passade jag på att travhoppa ett litet räcke på volt. Idag var det stefruset igen så då var det skrittjobb på agendan.

Försöker verkligen ha en plan med dessa pass, annars tappar jag inspirationen direkt av att skritta runt. Så idag låg fokus på framdelsvändningar och skänkelvikningar och att dessa verkligen skulle bli bra och att Calle skulle vara uppmärksam. För att få in lite styrka så skrittade vi över en rejält upphöjd bom några gånger och la in korta övergångar till trav. Helt okej pass ändå även om jag helt ärligt tycker det är lite tråkigt att nöta skritt en hel vinter, men förhoppningsvis får vi igen det senare!