Fina tjejen

Här kommer ett gäng bilder till som mamma tog på oss i lördags. Man kan verkligen ana att det finns en riktigt snygg häst under all björnpäls. Tänk när hon stärkt sig och kan arbeta korrekt med kroppen, hon kommer vara supermaffig! 

Det är så tydligt att hon behöver arbeta relativt mycket för att må bra i både kropp och knopp, samtidigt som jag behöver ta hänsyn till hennes unga ålder. Därför tänker jag lägga upp veckorna såhär:
Fyra arbetsdagar i veckan, tre dagar under ryttare och en longering/tömkörning. En dag kravlöst skritt i backar, för hand eller uppsuttet och två dagar vila helt. Tror det blir ett bra upplägg. 

När det blir lite ljusare ute igen ska uteritterna prioriteras, hon behöver jobba upp både sitt flås samt gå mer i kuperad terräng. Mer bommar, upphöjda bommar och så småningom små studsserier ska läggas in i vardagsarbetet och överlag ska hon stärkas och hitta balans. Om allting flyter på bra kommer hon få ett par veckors vila framåt Mars och sedan arbeta på tills det blir sommarvila på 1-2 månader. 
 

Kommentarer:

1 Ellen - tävlingsryttare:

Är så kär i dendär! Kommer bli så sjukt fin, speciellt med dig som utbildare (läst din blogg sedan urminnes tider).

Svar: Men åh, tack för de fina orden <3
Amanda ljunggren

Kommentera här: