Trött men duktig

Erica var med mig i stallet idag igen, haha! Hon har tagit över min häst lite smått, men det gör mig ingenting alls. Är så supermysigt med sällskap i stallet, och ännu bättre att kunna ta varsin häst och ge sig ut i skogen. Idag testade vi en för Grace ny väg. Vi har undvikit den tidigare då den ofta är mycket mer trafikerad än den andra grusvägen. Dock är denna mycket längre, backigare och överlag roligare och Grace har visat klart och tydligt vid flera tillfällen nu att bilar inte bekommer henne så vi testade! 

Var såklart mycket att titta på idag, med nytt ställe och allt men hon skötte sig toppen, visade dock lite tecken på trötthet så nu blir det ett par dagars vila för lilltjejen. Men alltså kan inte med ord förklara hur otroligt duktig hon är som knatar på förbi läskiga saker, står stilla när det passerar bilar på den lilla grusvägen och håller sig i skinnet även när Lucky brallar loss framför henne, för ja, han var pigg och busig även idag haha. Det blev en sväng på 50 minuter, mest skritt så klart men även en del trav och lite galopp. 50 minuter är egentligen lite väl länge för en otränad 3-åring men i regel blir turerna kortare än så och när 80% är skritt tror jag att det är lugnt så vida det inte blir varje gång.

Nu är tanken att hon vilar fram till åtminstone Torsdag, sedan ska det bli kul att se hur hon fungerar på ridbanan nu när hon vart ute och busat så mycket i skogen och hittat både bättre balans och framåtbjudning.
 

Kommentera här: